Az ittas vezetés ügyvédi segítsége elengedhetetlen?

Mindenkivel megeshet, hogy egy jól sikerült parti után vagy vészhelyzetben esetleg a vezetőülésre kerül. Nem feltétlen nevezhető ez a saját hibánknak, azonban mégis törvénybe ütköző. Amikor azonban otthon gond van, vagy egyszerűen csak nem tudnánk hazajutni egy buli után, hajlamosak vagyunk nem megfelelően gondolkodni. Előfordulhat az is, hogy az ember már úgy érzi, hogy teljesen kijózanodott, vagy éppen ki is számolta, hogy a szervezete feldolgozta-e már az elfogyasztott alkoholt, azonban valamilyen számítási hibát vétett.

Ilyenkor az ittas vezetés ügyvédi segítséget kíván meg sok esetben. Habár elég zavarba ejtő a téma, és az ember nem szívesen mondja el az ilyen történteket, a kifejezetten ilyen ügyekre specializálódott ügyvédek hatalmas segítséget nyújthatnak számunkra a büntetés minimalizálása szempontjából.

ittas vezetés ügyvéd1_2

Miért jó döntés az ittas vezetés ügyvédi segítséggel való megoldása?

Az ittas vezetés ügyénél sok kérdés felmerül, amire még a tett elkövetése előtt is szükségünk lehet. Érdemes tudni ehhez az európai szabályokat. Ezeket a KRESZ-tanulás közben mindenki megtanulja, ám a sok szabály és a vezetni tanulós közben ezek az információk elveszhetnek. Sok külön fajta szabály vonatkozik egyébként is bizonyos véralkoholszintek esetében, amikkel jó tisztában lenni, hogy az ember bizonyos italok után még véletlenül se menjen a vezetőülés közelébe.

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége már a büntetés előtt is jól jöhet. Fontos tudni például, hogy hogyan viselkedjen az ember, hogyha ittas vezetés közben megállítja a rendőr. Ez azért olyan fontos, mert a büntetés nagysága is függhet a vizsgálat során tanúsított cselekedeteinktől. Az ügyvédi oldalra való ellátogatás akkor is segíthet, hogyha már elindult ellenünk az eljárás, de szeretnénk többet megtudni a folyamatról. Milyen vizsgálatok várnak ránk a következőkben? Hogyan tudjuk megfelelően kezelni a helyzetet? Mikor vehetik el az ember vezetői engedélyét? Mindezeket a fontos információkat megtudhatjuk az oldalon: https://ittasvezetesugyved.hu/.

Ittas vezetés ügyvéddel vagy ügyvéd nélkül: a vezetéstől való eltiltás

Fontos az embernek tudnia, hogy milyen következményei lehetnek a tetteinek. Az egyes eltiltások igen nagy differenciát mutathatnak. A legkevesebb egy hónap, a legnagyobb büntetés akár 10 év is lehet. Mindez nagyban függ attól is, hogy milyen és mennyire a témában jártas ügyvédet fogad az ember. Ez igen jól szemlélteti, hogy az ittas vezetés ügyvédi segítsége milyen sokat is nyom a latba. Ittas vezetés ügyvéddel sokkal jobb kimenetet mutathat. Az ügyvéd segít a tárgyalás során, elmondja, hogyan viselkedjünk a kérdezés során, már az első szondáztatásnál is segítségünkre lehet. Persze az igazi haszna a komolyabb eseteknél mutatkozik meg, amikor kérdéses az, hogy mégis mennyi időre vonják be az ember jogosítványát. Fontos tudni például, hogy mely körülmények nehezítik a kisebb büntetés megkapását. Ilyen például, hogyha már volt balesetünk vagy korábbi ittas vezetés is előfordult az ember életében. Ilyenkor egy jó ügyvéd segítsége elengedhetetlen.

Az ittas vezetés ügyvéddel sem egyszerű

Minden attól függ, hogy milyen előélete van az embernek, mennyi alkoholt fogyasztott, balesettel kapcsolatban vagy közúti ellenőrzés során került-e a rendőrökkel kapcsolatba, és mennyire hatékony az ittas vezetés ügyvédi segítséggel való megoldása. Mindehhez tudnia kell az embernek azt is, mit jelent az alkoholszonda, milyen értékeket mutathat, és azok milyen következményekkel járnak. Ez nem csak néhány fokos skálára osztható értéket jelöl, hanem számos verziót meg tudunk különböztetni. A szonda milligramm per liter értéket jelöl. Az alkohol korábbi fogyasztása 0,25 mg/l felett feltételezhető, míg 0,5mg/l esetében már bűncselekményről beszélhetünk. Persze ennél részletesebb kategóriákra is bomlik az alkohol mértéke a szervezetben. Előfordulhat, hogy fogyasztottunk szeszes italt, de nem álltunk annak a befolyásoltsága alatt. Beszélhetünk továbbá igen gyenge értékről, gyenge értékről, közepesről, súlyosról és igen súlyos alkoholos befolyásoltságról. Mindezen értékekről további információkat találhatunk az ügyvédi oldalakon.

ittas vezetés ügyvéd1_3

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége után: hogyan kerülhetjük el az újabb ügyet?

Az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatással való megoldása persze jó döntés, de azzal tisztában kell lennünk, mekkora felelőtlenség ilyet tenni. Ahhoz, hogy elkerüljünk egy következő esetet, lehet néhány tippet kapni az internetről is. Remek alkoholszint kalkulátorokat találhatunk a világhálón, ahová csak beírjuk, hogy milyen alkoholos italból mennyit fogyasztottunk, és milyen súllyal rendelkezünk. Ebből a kalkulátor ki tudja számolni, hogy mennyi idő alatt dolgozza fel azt a szervezetünk olyan szinten, hogy ne legyünk többé alkoholos befolyásoltság alatt. A kalkulátorba beírjuk, mikor fogyasztottuk pontosan időben z italokat, és megkapjuk az időpontot, amikor már szabályosan vezethetünk.

És persze van az úgy, hogy az ember nem tud kalkulátorokat alkalmazni, mert éppen jól mulat vagy nem is tervezett vezetni, már a délutáni söröcskét megitta, de hirtelen kell valami a boltból. Ha az ember bulizni megy, gondoskodjon egy olyan személyről, aki vállalja a vezető szerepét. Ha ez nem lehetséges, akkor hívjunk inkább taxit vagy válasszuk a tömegközlekedést. Habár bosszúságos másnap visszamenni az autóért, a vezetéstől eltiltás és a pénzbírság még rosszabb lehet, mint egy kis másnapi másnapos kitérő az autóig.