Milyen mosdókagylót válasszak 2021-ben?

A mosdókagyló a mindennapi életünk része, amit észre sem veszünk. Többnyire csak akkor tudatosul bennünk a létezése, hogyha valami nagyon kellemetlen dolog történek azzal kapcsolatban, vagy éppen az ellenkezője: valami egészen kellemes. Az előbbire jó példa, amikor az ember mandzsettája vizes lesz a felfröcskölő víz miatt, vagy csak a mosdókagyló széle marad nedves. Ennek egy másik változata, amikor az ember nyugodtan felteszi a táskáját a nyilvános mosdóknál a pultra, hogy úgy kotorásszon a rúzs vagy a fésű után. Amire persze nem számít, hogy a táskájának az alja majd úszni fog a szappanos vízben egy pillanat alatt. Persze a pult általában olyan anyagból készül, amin a nedvesség szinte egyáltalán nem látszik meg, így ezt a hibát az ember többször is elköveti akár egyetlen napon belül. A pult általában a süllyesztett kialakítású ilyenkor, a víz könnyen kifröccsen a pultra, és a szappantartó is rendszerint nem megfelelő kialakítású. Milyen lehetőségeink vannak tehát, hogy legalább otthon ne kelljen ezzel a kellemetlenséggel szembenézni? Persze otthon kevésbé rakjuk fel a táskánkat a mosdókagylónál álló pultra, mégis sokan szeretjük ott tartani a fürdőszobai kellékeket, amiket nem szeretnénk elázva látni.

mosdokagylo-pic1

Sminkeléshez ideális: a pultra állított mosdókagyló

A mosdókagylók közül a személyes kedvencem a pultra állítható fajta. Ezzel a kialakítással éppen az ilyen kellemetlenségeket előzhetjük meg. Mivel a mosdó maga a pult felett helyezkedik el, így kisebb az esélye, hogy az egész pult tiszta víz lesz. Ha pedig az ember nem számít ilyesmire, akkor a pulton lehet tárolni különböző dolgokat. Számomra nagyon fontos ez a kialakítás a sminkeléshez, mert nincs sminkasztalom, hogy ott oldjam meg a napi szépítkezést, így pedig a fürdőszoba marad. Ez valóban ideális hely a smink elkészítéséhez, hiszen minden kéznél tud lenni: a jó világítás, a tükör, a víz, ha arra van szükség. Egy szemhéjpúdert azonban nem érhet nedvesség, így jobb, hogyha még így is zárható fajtákat teszünk ide a biztonság kedvéért. Különösen azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan nem csak egy-két sminkecsettel és spirállal rendelkeznek, hanem kész gyűjteményük van, amit helyszűkében nem is lehet máshol tárolni. Emellett persze érdemes még egyéb kozmetikumokat is itt tárolni. Hogyha mindig kéznél van a hidratálókrém és szemkörnyékápoló, akkor az ember kevésbé felejti el használni őket, ami szebb bőrhöz vezet. És ha már az egészségünkre is gondoltunk, a csap mellett tárolni a napi vitaminjainkat szintén jó ötlet lehet. Így fogmosás közben ott lesz előttünk minden fontos, de egyébként könnyen elfelejthető része a napnak.

Nem csak a kicsapódó víz megfékezése miatt szeretem ezt a fajtát, de kifejezetten arra is remek, hogy a pultra felállított számos kozmetikum még véletlenül se kössön ki a mosdókagylóban. Ez a süllyesztett fajtáknál persze nem lenne ilyen egyszerű, hiszen elég egy rossz mozdulat, és dominóként dőlhetnének bele a nedves porcelánba az ember sminkjei. De persze ez nem csak a lányokat zavarhatja. Bárki számára jó lehet az extra tárolófelület, ahol arcszeszt, borotvahabot, krémeket tárolhatunk. A pult alsó része pedig általában extra szekrényként működik, amely remek kihasználása a fürdőszobák csekély tárolóhelyének.

Milyen további lehetőségeink vannak a mosdókagylókkal?

Természetesen mindenkinek más az ideális kialakítás. Van, akinek van elég tárolóhelye, és így nem szorul még többre. Vagy egyszerűen egy pultos megoldás nem férne már be a szobába. Minden a kialakításon múlik ugyanis. Ha nem akarunk teljes átépítést a fürdőszobában, akkor a lehetőségeinkhez mérten kell választanunk. Biztos vagyok benne azonban, hogy minden vízellátáshoz találhatunk megfelelő mosdót, ami nem csak célnak megfelelő lesz, de esztétikus és praktikus is egyben. Ha minél több fajtát és lehetőséget meg szeretne ismerni valaki, ezt a webáruházat tudom ajánlani: https://www.ventil.hu/mosdokagylo.

mosdokagylo-pic5

Honnan érdemes mosdókagylót vásárolni?

Habár sokan a személyes vásárlásra esküdnek, én az internetes rendelést ajánlom. Mielőtt még a „megrendelem” gombra kattint valaki, nyugodtan kikérheti szakember véleményét, nyugodtan kimérhet mindent, és a szállítás miatt sem kell aggódnia. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen többnyire porcelán vagy egyéb törékeny anyagról beszélünk, amit előnyösebb profi szállító-kezekre bízni. Én tehát nem javasolnám, hogy saját autóval álljunk neki a hazahozatalnak, továbbá személyesen nehezebb megtervezni a döntést. Habár saját szemmel látjuk a terméket, nem tudunk pontosan lemérni nem várt méreteket. Emellett egy barkácsáruházban a készlet nem elég széles, szinte minden termékből négy-öt modell található csak, elég nagy az esélye tehát, hogy nem találjuk meg ezek között azt, amit konkrétan mi kerestünk.

Én tehát az internetes vásárlást ajánlom, ami előtt még arról is megnézhetünk néhány cikket az interneten, hogyan érdemes berendezni a fürdőszobát. Nemcsak a mosdó kialakítása fontos szempont ugyanis, hanem az is, hogy összességében hogyan hat a helyiségben, és persze a lakás egészével összhangban van-e az általunk választott termék.