Ilyenek egy ruhatisztító Budapesten

A fővárosban sok ruhatisztítóval lehet dolga az embernek, azonban sokan nem is tudják, mi mindent lehet egy ilyen helyen igénybe venni. Általában csak ünnepi, drága ruhákat hordunk ide, miközben lehet, hogy a kedvenc felsőnket is képesek lettek volna megmenteni, ha jobban utána nézünk a dolognak. Ezért most szeretnék egy rövid összefoglalót írni arról, milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe egy ruhatisztító budapesti lehetőségei közül, és mindezt milyen költségekkel számolva.

A ruhatisztító Budapesten: ruhák minden mennyiségben

Természetesen egy ruhatisztító Budapesten is hasonló területekkel foglalkozik, mint a vidéki városokban, azonban talán még szélesebb kínálatot tud az ügyfelei számára ajánlani. Ez egyben azt is jelenti, hogy sokkal több textíliánkat vihetjük ide. Ezek közül a legáltalánosabb a saját magunk által hordott ruhaneműk, a drága öltönyök és kosztümök, amiket általában tárgyalásokon, megbeszéléseken vagy ünnepi alkalmakkor hordunk csak. Ennek az egyik extrémebb változata a menyasszonyi ruha, amit szintén nem ritkaság látni egy ruhatisztító budapesti üzletében. Persze érthető is, hiszen ezt a darabot saját kézzel nem csak nehéz lenne kitisztítani, de egyenesen ellenjavallott, hiszen könnyen elszakadhat, ami megkeserítheti a menyasszony számára a nagy napot. Ha kölcsönzött a ruha, akkor semmiképpen nem szabad saját kézzel tisztítani, csakis profi kezekre bízni, mert egy tönkretett anyag egy tönkretett ruhát jelent a kölcsönző számára.

ruhatisztito-budapest2

Érdemes ugyanakkor az olcsóbb, kevésbé formális ruhadarabjainkat is beadni a tisztítóba. Nem kell a kedvenc felsőnknek néhány ezer forintnál többe kerülnie, ha makacs borfolt került rá, akkor inkább tisztítóba kerüljön, mint hogy az anyagot tönkre tegye az ember. Hiszen könnyen megeshet, hogy évek óta ez a kabalafelsőnk, ami néhány kilóval több és kevesebb állapotunkban is jól áll, ami éppen passzol a stílusunkhoz, ami nem mutat sokat, de azért túl keveset sem… Máris érezhető, hogy egy érzelmi többlettel rendelkezik ebben az esetben a ruha, amit nem szeretnénk semmi esetre sem a kukában tudni egyhamar. Ha pedig emlék egy-egy darab, akkor is érdemes felkeresni egy ruhatisztítót, hiszen bár lehet a szekrényben áll a nagymama kiskosztümje, attól még nem kell foltosnak maradnia, ha nem emlék számunkra az a folt is.

Minden más, amiről érdemes tudni: mit vállal a ruhatisztító Budapesten?

Egy ruhatisztító Budapest szívében persze nem csak ruhákat vállal, úgyhogy el is érkeztünk a már izgalmasabb részhez. A megszokott textíliákon kívül hozhatunk még ide függönyt, amit sok esetben gondos kezek tudnak csak újjá varázsolni, vagy akár szőnyeget is tisztíttathatunk ilyen módon. Ez utóbbira az otthoni szerek legtöbbször mit sem érnek, és bár próbálkozik az ember az eredeti állapot visszaállítására, az állandó járkálás minden anyagot kikezd. Éppen ezért, a foltok sikálása már tényleg csak rontana a helyzeten, és nem javítana. De hogy is lehet kiszedni egy foltot anélkül, hogy az anyagot károsítaná az ember? Nos, a válasz egyszerű, hiszen nem is saját kézzel kell megoldást találnunk erre a problémára, elég ha felkeresünk egy ruhatisztítót.

Egy ruhatisztító Budapesten sokféle különleges anyagot is vállal, de talán a legbohókásabb, mégis leginkább kézenfekvő munkaterületük a plüssállatok. Amilyen aranyos kis játékai ezek a gyerekszobának, olyan könnyen piszkolódnak be, és a tisztításuk nem egyszerű feladat. Ha annak idején tisztítóba lettek volna adva a mi plüssállataink is, talán sokkal jobb állapotban lennének a mai napig. Azonban mostanában divatos pihepuha állatok és figurák még rosszabb anyagból készültek a tisztítás szempontjából. Egy rossz mosás, és oda a szőrös, kellemes tapintású bunda, és talán tisztábbnak sem néz ki összességében a plüssállat. Egy ruhatisztító Budapesten azonban erre is felkészült, így nem kell koszosnak sem maradnia a játéknak, de a kukában sem kell végeznie.

ruhatisztito-budapest1

A ruhatisztító Budapesten: javítás, festés

Persze nem csak pusztán foltokat tűntet el a ruhatisztító Budapest városában, hanem számos egyéb apró feladatot is ellát. Ilyen például a kisebb hibák kijavítása, vagy a bőr újrafestése. A bőr ruhadarabok általában nem szakadnak, nem mennek tönkre megfelelő ápolás mellett, azonban a színük néhány év alatt kifakul, megkopik. Ez nem jelenti rögtön a kukát, hiszen nem olcsó ruhadarabról van szó, ráadásul a színén kívül nagyobb hiba nem is szokott lenni rajta. Ami azonban a színét illeti, hogy ruhatisztító Budapesten segíthet ebben is: a festéssel könnyedén úgy fog kinézni a régi bőrkabátunk is, mintha csak nemrég vásároltuk volna.

Egy ruhatisztító Budapesten tehát számos különböző dologgal foglalkozik, így érdemes lehet őket akár teljesen egyedi problémával is felkeresni, hátha náluk találjuk meg erre a megoldást. Így sok gondot levehetünk a vállunkról csupán néhány ezer forintért legrosszabb esetben is, de ezután nem kell majd azon agyalnunk, hogyan oldjuk meg saját magunk a bonyolult ruhatisztításokat vagy a szakadt öltönyzsebet, a rejtélyes foltot a kosztümön.