Mit kell tudni a sóder szállítás árakról még rendelés előtt?

A sóder szállítás áraktól sok függ egy építkezés során. Ebből a szóródóanyagból készül a beton, ami a mindenféle építkezés és felújítás során gyakorlatilag elengedhetetlen hozzátartozója a munkálatoknak, sokszor a legfőbb összetevője is egyben. Nézzük is meg, hogy milyen arányban van szükség a beton elkészítéséhez a sóderre, hogy könnyebben tudjunk számolni a sóder szállítás árakkal. Ezután érdemes megfontolni, hogy honnan rendel az ember, milyen mennyiséget és milyen osztályozású szóródóanyagot.

soder-szallitas-ar-pic3

Sóder szállítás ár és betonkészítés

A sóder szállítás ár kiszámításához első lépésként meg kell állapítanunk, hogy mennyi sóderre is lesz szükségünk a terveinkhez, hiszen az árakat ez nagyban befolyásolja majd. A beton az egyik legfontosabb építőanyag a munkálataink során, így mindenképpen elegendő mennyiségben rendelkezésre kell állnia számunkra. Ahhoz azonban, hogy árakról és arányokról tudjunk beszélni, nézzük is meg, hogyan épül fel a beton.

A beton készítése viszonylag egyszerű feladat. Egy keverőgépben vagy nagyobb vödörben készül keverőpálca segítségével. Ahhoz, hogy ne kössön meg, viszonylag állandó mozgásban kell tartanunk az anyagot, amely jellemzően 10-15 százalékban cementből áll. A cementtel megegyező mennyiségű vízre lesz még hozzá szükségünk, illetve homokra és sóderre, amely a maradék százalékot fogja kitenni. Azonban ezek meghatározása sokszor problémát okozhat, hiszen a homok-sóder arány minden betonfajta esetében másképp alakul. A betonnak többfajta felhasználása létezik, így az egészen tartós és vastag rétegtől kezdve vékony, szinte vakolórétegig felhasználásra fog kerülni. Az arányok alakulása függhet még az egyes anyagok minőségétől is, így érdemes lehet erre jobban odafigyelni a rendelés során. Az ember nem fogja megbánni a minőségi választást, hogyha a betonról van szó, amely így hosszútávon is tartóssá válhat. Habár a sóder szállítás ár magasabb lesz, tulajdonképpen befektetünk azzal, hogyha a minőségre adunk ki nagyobb összeget.

A beton készítésének sok apró szabálya van. Nem szabad túlvizezni azt, hiszen ez gyengébb kötést fog eredményezni a végén, így hiába a jó minőség, hogyha a „recept” nem megfelelő az építkezés során. Sokszor inkább már csak emiatt is profi segítséget hívnak, de nem feltétlenül kell rögtön építkezési vállalkozásokat keresnünk, hiszen a keverék nem vész kárba, mindig tudunk rajta korrigálni egy kicsit és egy idő után belejön az ember a dologba. Ha nagyon az elejéről kezdi valaki a dolgot, akkor érdemes lehet az egy-három módszert használni, hogy könnyebb legyen megállapítani a kezdőarányokat, amelyeken később még mindig változtathatunk. Ez azt jelenti, hogy egy lapát cementhez három lapát sódert keverünk és ennek megfelelően keverjük ki a betonmasszát. Sokan nem tartják jónak ezt a módszert, mert túl sok cementet vesz igénybe, ami még drága is, ezért érdemes lehet egy kicsit már a kezdetekben korrigálni ezen az arányon, és még kevesebbet tenni a masszába ebből az összetevőből.

soder-szallitas-ar-pic2

Akit más módszerek érdekelnek, azok még számos ötletet találhatnak hozzá az interneten. Sokan a keverővödörre esküsznek, ahol cement és víz magasságával és a vödör súlyának kivonásával számolnak, így azonban szüksége lesz az embernek egy megbízható mérlegre is, ami nem feltétlenül található meg minden háztartásban, így talán inkább az arányokkal kapcsolatos ötleteket lehet jó döntés bevetni. Akármelyik módszer mellett is dönt az ember, az befolyásolja a sóder szállítás árat a későbbiekben, így már a rendelés előtt jó, hogyha eltervezi az ember a módszert, ezután pedig kiszámolja, mekkora mennyiségű betont tud így egy bizonyos homok-sóder mennyiségből. Ezek után már csak arra lesz szükség, hogy a tervezett betonozási felület hossza és mélysége szerint megállapítsa, hogy mennyi betonra lesz szükség. Mindez alapján visszavezethető a matematika a sóder szállítás árakhoz, amelyekkel így már szabadabban tudunk számolni.

A sóder szállítás árak fuvarozás alapján

Amikor a sóder szállítás ár fontos, akkor nem csak a sóder összegével kell számolni, hanem természetesen a konkrét szállítási költségekkel is. Egy szóródóanyagot szállító cégnek ugyanis nem mindegy, hogy a szomszéd utcába kell vinniük a megrendelést vagy éppen a város másik felére (ha nagyobb helyről van szó). A fővárosban még nehezebb lehet a döntés, ezért tudom ajánlani több kerületben is a Fuvar-Oda oldalát, ahol bizonyos fővárosi részeken még extra kedvezményekben is részesülhetünk a sóder szállítás árakból, ezért érdemes őket választani, hogyha a közelben építkezik az ember: https://www.fuvar-oda.hu/soder.

A sóder szállítás árakról összességében

A sóder szállítás árakkal számolni tehát nem egyszerű dolog, értenünk kell a matematikához, fel kell mérnünk előre minden esetleges munkálatot és persze azt is meg kell néznünk, hogy mely cégektől érdemes vásárolni, tőlük kérhetünk ajánlatokat. A sóder szállítás ár meghatározásához persze profi segítséget is igénybe vehetünk, hogyha már a mennyiségi számoláskor elakadtunk, vagy használhatunk kalkulátort is az interneten, ha elhisszük annak helyességét.